OTPEVALA JE KULTNE HITOVE, KOJE SVI OBOŽAVATE, PA NESTALA: Evo kako danas izgleda prva pevačica benda Zana!(FOTO/VIDEO)

0

Ukoliko ste imalo upućeni u muziku bivše Jugoslavije, sigurno znate barem nekoliko hitova pop grupe Zana koja je žarila i palila u to vrijeme diljem bivše države. Ime su dobili po svojoj prvobitnoj pjevačici Zani Nimani s kojom su snimili mnogo uspješnih hitova i ranih albuma gdje je pokazala vokalne sposobnosti.

Marina Tucaković je za njih konstantno pisala pjesme i imali su jako zdravu kolaboraciju koja im je obostrano dobro došla, a Zana je pjevala s bendom i nastupala širom bivše države i apsolutno su rasturali. Ono što niko nije očekivao da će Zana Nimani zapravo napustiti bend koji nosi njeno ime. Bend je nastavio dalje sa drugim pjevačicama i izdali su još hitova, dok se Zana Nimani posvetila solo karijeri od 1985. godine i tu je ubrala dosta popularnih singlova. Ono što je dalje uslijedilo za mnoge je i dalje šokantno, a to je da se Zana odjednom povukla sa scene.

Godine 1991. se udala, dobila kćerku i pobjegla put Kanade, u pravi čas da izbjegne sve belaje koji su se odvijali tada na Balkanu usljed nacionalističkih i političkih previranja pa kasnije i rata. Kao i mnogi Jugosloveni u to vrijeme, Zana je imala fakultetsku diplomu i dobro se snašla u Kanadi.

https://youtu.be/dhFnV18kdC0

Završila je pravo u bivšoj državi i u Kanadi radi u odličnoj firmi za ekonomiju i menadžment, a kćerka Tea je naslijedila njen muzički talenat te je učestvovala u američkim mjuziklima. Zana pjeva samo za svoju dušu danas, a ne planira se vraćati u Srbiju niti je posjećuje. Šta vi mislite o ovome?

 

Preporučujemo