OTKRIVENO! – ŠERIFOVIĆKA SE UDALA SA 18 GODINA, OVE DETALJE DO SAD NIKO NIJE ZNAO: “Ujutro smo se venčali, a uveče…”

0

Majka poznate pop pjevačice Marije Šerifović, Verica je također poznato ime na estradnoj sceni a u jednom intervjuu je ispričala neke detalje iz svog privatnog života. Ona se, kada je imala 18 godina udala za bubnjara Rajka Šerifovića i s anjim je dobila kćerku Mariju. Ni on nije bio puno stariji od nje a vjenčanje su obavili u Inđiji gdje su tada nastupali. Vjenčanje je obavljeno ujtro a već uveče su bili na bini i zabavljali goste hotela.

Brak je zvanično razveden 20 godina kasnije a kako Verica kaže u tom periodu je mnogo toga lijepog usvojila od svekra i svekrve koji su bili profesionalni muzičari. Njen svekar Emin je bio harmonikaš a svekrva Lepa pjevačica i od njih je naučila puno starogradskih pjesama i romansi. Nakon što se razvela od Rajka Verica se udala za također poznatog muzičara Miću Nikolića a on je tada bio i vlasnik diskografske kuće Mega Sound za koju su snimali mnogi poznato pjevači kao što je na primjer Šaban Šaulić.

Na svom drugom vjenčanju je za razliku od prvog Verica nosila vjenčanicu a napravili su i svadbu  na koju su pozvali porodicu i prijatelje. Samo godinu dana prije toga ona se sa Marijom preselila u Beograd i njena kćerka je tada počela svoju karijeru. Njoj nije smetalo što joj se majka ponovo udala ali na žalost brak sa Mićom je trajao samo tri godine i onda su se razveli.

Sada se Verica u potpunosti posvetila Mariji što njoj ponekad i smeta pa u šali zna majci reći da bi voljela da se uda i treći put samo da ne razmišlja stalno o njoj. Marija sa Mićom ali i njegovim sinom Sašom koji je poznati kompozitor i danas ima odličan odnos i Saša je napisao nekoliko njenih hitova.