OTKRIVENE STVARI KOJE MALO KO ZNA O ZORANU ĐINĐIĆU: Milošević ga lično upozorio na jednu stvar!

0

U martu 2003. godine je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić koji je za mnoge bio nada da će Srbija da krene u jednom sasvim drugom smjeru i da će postati savremena i demokratska država. On je rođen 1952. godine i u jednom intervjuu je ispričao kako je njegov otac bio profesionalni oficir i kako je napustio Komnuističku partiju Jugoslavije jer je naveo da mu kao osobi koja ne puši smetaju zadimljene prostorije u kojima su se održavale sjednice.

Međutim kako je Zoran rekao on vjeruje da je njegova majka koja je bila štedljiva žena kriva za to jer nije željela da plaća članarinu. Rekao je i kako su njegovi roditelji voljeli Tita a kada je on počeo kao mlad da kritikuje sistem u društvu oni su mu rekli da je sistem loš ali da je Tito dobar i da zahvaljujući njemu mže da studira u Beogradu.

Međutim kada je na vlast došao Milošević oni su njega zavoljeli a Tita su počeli da kritikuju. Jednom prilikom je novinar Milomir Marić ispričao kako je svjedočio prvom susretu Miloševića i Đinđića i tada je Sloba pitao Zorana šta milsi ko vlada Amerikom. Zoran je počeo da objašnjava kako je tamo sistem predsjednički i kako imaju odvojenu zakonodavnu, iszvršnu i sudsku vlast a Milošević mu je rekao da nije u pravu i da Amerikom vlada mafija.

I jedan od njapoznatijih muzičara s aovih prostora Goran Bregović je bio prijatelj sa Đinđićem i otkrio je kako su njih dvojica bili u istoj generaciji studenata filozofije. Ostatak pročitajte