OTKRIVENA ISTINA O RANČU PROKLETIH: U dvorištu gde su snimani “SREĆNI LJUDI”, OVO SU ZATEKLI! (FOTO)

0

Vrijeme je ljudima oduvijek fascinantno jer je neopipljivo i ne znamo tačno šta je, ali znamo da ga koristimo kao neki orijentir koji nam je potreban za manje više sve u životu. Nostalgija za prošlim vremenima je posljedica prolaska vremena i naglih promjena, a to je veoma očito kod nas.

Jedno od mjesta u Beogradu koje definitivno ljude vraća u prošlost je takozvani “ranč prokletih” gdje je u seriji “Srećni ljudi” koja je i danas veliki hit porodica Golubović koju su sačinjavali glumci Eva Ras, Ružica Sokić, Dušan Poček i Žiža Stojanović često doživljavala svoje televizijske dogodovštine na malim ekranima. Serija se emitovala u periodu od 1993. do 1996. godine i svi znamo da su to bila kritična vremena za naše prostore, ali je ova emisija mnogima dala vid razonode i saosjećanja jer je i porodica Golubović živjela u teškim uvjetima i vremenima recesije i sankcija koje su bile aktuelne.

Ekipa Espreso novina iz Srbije je nedavno obišla ranč prokletih i sami na fotografijama možete vidjeti kako to danas izgleda. Vremenu i dalje odoljevaju te stare kuće, a mnogi se pitaju da li je dobro što su ostale netaknute ili se treba tu nešto novo dešavati i mijenjati iz temelja.

Česma iz te serije je još uvijek tu i kuće, iako uređene, i dalje izgledaju autentično i isto kao nekada u toj seriji. Ljudi danas žive u ovim kućama, a u blizini nema izgrađenih solitera na koje su se Golubovići u seriji žalili. Seriju je producirala i emitovala Radio-televizija Srbije. Šta vi mislite o ovome?