OTKRILA TAJNU SKRIVANU PUNE 24 GODINE: Evo kako je OGROMAN HIT “Beograd” koji je napisao Merlin, završio kod Cece!

0

Ceca Ražnatović je jedna od najpopularniojih folk pjevačica u regiji iza koje je veličanstvena karijera koja traje preko tri decenije i veliki broj hitova koji su i danas aktuelni. Jedan od njih je i pjesma Beograd koju je napisao Dino Merlin a pjevačica je u jednom intervjuu koji je dala za Kurir prije nekoliko godina otkrila kako se to desilo.

Za nju jje Dino namjenski napisao pjesmu Zaboravi a onda joj je rekao i da ima jednu prelijepu numeru koju je namijenio za duet. Međuitm tada su se deslia ratna dešavanja u bivšoj državi i on nije mogao da dođe u Beograd pa joj je rekao da misli da samo ona može da iznese tu specifičnu emociju koju pjesma zahtijeva i poklonio joj je. Tako je pjesma koja je trebala biti duet prebačena u solo pjevanje i postala je veliki hit.

Ceca je otkrila da joj je Dino ukupno napisao tri pjesme a treća je Žarila sam žar. Iako se puno u medijima pisalo da je pjesma Beograd bila namijenjena Vesni Zmijanac Ceca je rekla da sa tim nije upoznata.

Novinari su je pitali i da li je ikada ikome pjevala prateće vokale i ona je rekla da jeste samo svojoj kumi Viki  Miljković u pjesmi Svadbe neće biti prije 15 godina i da je to uradila na prijateljskoj osnovi i nije joj ništa naplatila. Ceca je otkrila i da su mnoge kolege njoj pjevali prateće vokale poput Mire Škorić, Goce Tržan, Džeja i Ane Bekute i da je to kolegijalna stvar ali da u principu sama sebi pjeva prateće vokale.