Novo

Otkrila je tajni recept: Ovako ćete ukloniti zadebljalu kožu sa peta koristeći samo dva sastojka!

Ispucale pete predstavljaju jedan od estetskih problema, pogotovo kod žena.

Ovaj problem se lako može riješiti kada ga primjetite na vrijeme, a najbolje bi bilo da redovno njegujete svoje pete. Ukoliko dođe do velikog problema, može doći i do pojavljivanja rana koje izazivaju bol a pored toga, mogu se javiti duboke rane. Ono što vam može pomoći kod ublažavanja ovih problema je redovno struganje peta i kupke za vaša stopala.

Ukoliko dovedete svoje pete u takvo stanje da se otvore rane, u tim pukotinama se može skupljati prljavština koja može da vas dovede do infekcije. Zadebljanje na vašim stopalima može da dovede do smanjenja cirkulacije i elastičnosti, a zadebljanje se pojavljuje radi viška mrtve kože.

Da biste se riješili zadebljanja kože koristite kamen plovućac ili turpiju. Ovo je najbolje da uradite poslij tuširanja ili poslije kupke kada se koža dodatno omekša. Mrtve stanice kože nikako ne smijete uklanjati oštrim predmetima jer tada možete da ozlijedite kožu, i napraviti još veći problem.

Poslije ovog tretmana postarajte se da se vaša koža odmori. Da biste postigli potpuni tretman, najpogodnije je da su kreme koje koristitie hidrantante, a pored toga postoje i smjese koje možete napraviti sami kod kuće.

Kokosovo ili maslinovo ulje je korisno u oporavljanju kože. Dovoljno je da nanesete par kapi ovog ulja i kružnim pokretima utrljajte u kožu stopala, ostavite ulje da djeluje neko vrijeme. Za sam kraj kako biste stopala u potpunosti odmorili, priuštite sebi kupku za stopala u koju možete staviti cvijet liše, ruzmarin ili maslinovo ulje.

Oglasi – Advertisement