OTAC I MAJKA SU UMRLI OD TUGE KAD JE IPČE POGINUO! Jašar Ahmedovski progovorio o najbolnijoj temi, nikad nije PREBOLEO BRATA!

0

Jašar Ahmedovski je pjevač koji se na estradnoj sceni već više od trideset godina i koji ima veliki broj obožavatelja a oni malo stariji se sjećaju i njegovog brata Ipčeta koji je također bio sjajan pjevač i koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći u vrijeme kada je njegova karijera bila u usponu.

Uskoro će se napuniti i trideset godina od Ipčetove pogibije a Jašar je u jednom intervjuu progovorio o ovoj bolnoj temi koju inače izbjegava i rekao kako bol zbog njegovog gubitka još uvijek ne prolazi. Brat mu najviše nedostaje u emotivnom smislu ali se trudi da što bezbolnije prođe kroz to. Ono što ga raduje je da njegov brat nije zaboravljen  i da se njegove pjesme i dan danas slušaju.

On na svojim nastupima otpjeva poneki hit pokojnog brata i kada čuje vrisak pubilke srce mu bude prepuno jer iako Ipčeta nema već 28 godina ljudi ga još uvijek pamte i poštuju i slušaju njegove jesme. Jašar je otkrio i da je trebalo da prođe puno vremena da bi uopšte mogao da sluša pjesme svog brata a posebno da ih i sam zapjeva posebno zbog toga što  je Ipčetu on bio uzor kao stariji.

Ipče je bio temperamentna osoba i uvijek je volio da vozi brzo iako ga je Jašar upozoravao na to. Kada bi se zajedno vozili u autu Jašar bi zbog prebrze vožnje svog brata znao i da izađe na auto putu. Ipak od sudbine niko ne može pobjeći pa je tako bilo i sa Ipčetom a njihovi roditelji su ubrzo nakon što je on poginuo umrli od tuge za njim.

Preporučujemo