Otac i majka ga izbacili na ulicu, spavao po kontejnerima: Danas je MILIONER, PA JE NA OVAJ NAČIN kaznio roditelje

0

Nevjerojatna priča Japanca Tajheja Kobajašija je oduševila sve one koji su saznali za nju, a prije svega zbog poruke koju ova životna priča nosi u sebi, a to je da nikada ne treba odustati od nečega što se voli i u šta se vjeruje, kada je posao, ali i sve ostalo u pitanju. Ovaj mladić je sa svojih 17 godina završio na ulici jer su ga rodu+itelji izbacili iz kuće jer nije uspio da upiše jednu prestižnu školu, već je htio da svira u bendu. Ostao je sasvim sam, hodao po ulicama, spavao u zabačenim dijelovima grada, čak i u nekim improviziranim kontejnerima, ali svo to vrijeme nije prestajao da svira sa svojim prijateljima,a  o tom periodu je rekao:

“Zime su bile ledene, bio sam očajan, ali nisam planirao da se vratim toj kući. Roditelji su me izbacili iz iste i to je bilo to za mene. Nisam želio da se vratim u školu, nego da sam krojim svoj život. Mogao sam da umrem, spavao sam napolju na snijegu, ali i to mi je bilo draže nego da živim po pravilima svojih roditelja”-Jednoga dana je na ulici, ispred jednog kluba, slučajno sreo jednog menadžera koji je primijetio da mladić baš umije da svira i da je beskućnik. Sažalio se na njega, pa mu je ponudio da radi u njegovom klubu te mu unutar kluba dao i sobu u kojoj je mogao spavati. Tako je Kobajaši slijedećih šest godina živio i radio u noćnom klubu.

Ipak, polako je odustakjao od  muzike, pa se dao u potragu za nekim pravim poslovima i tako je naletio na oglas u kojem jedna kompanija traži ljude koji imaju kliker u glavi, a da bi bili primljeni u tu kompaniju, morali su da riješe određene zadatke. Kobajaši je briljirao na testu, i dobio posao softver inžinjera, a sa roditeljima i dalje nije ostvario nikakav kontakt. Ostatak teksta možete da pročitate OVDJE

 

Preporučujemo