Novo

Osjetila je da joj se nešto miče u oku: 7 dana poslije, doktori ostali u nevjerici: Pogledajte o čemu se radi! (Foto)

Mnogi od nas imaju neke zdravstvene probleme a da toga nisu ni svjesni, i kada saznaju za neki problem to bude i prvi put i ne znaju da bilo ko drugi ima sličan problem.

Naime, jedna takva stvar se desila jednom djevojci iz Amerike tačnije iz Oregona. Ona je iskusila da bude jedan dio jednog medicinskog fenomena, koji se pojavljuje jako rijetko. U njenom oku su se nalazili crvi, i medicinski naziv za ovog crva je Telazia Gulos. Ona je poznat onima koji se bave stokom, ali je ova djevojka bila prvi slučaj da se taka crv pojavio u ljudskom oku.

Ona je počela da osjeća da sa njenim okom nešto nije uredu. Stalno ju je svrbilo i žuljalo. Kada je nakon par dana to sve postalo neizdržljivo ona je odlučila da posjeti ljekara. Čak je primjetila da je vid na njenom oku počeo znatnije da slabi. Specijalisti običnim pregledom nisu mogli da vide ništa neobično. Odlučili su se da je pregledaju sa posebnim aparatima i taka su uočili neku nepoznatu i živu stvar koja se nalazila u njenom oku. Ona je nakon operacije u svojim očima imala četrnaest larvi koje su joj izvađene.

Svaka od njih je bila veličine od trinaest do petnaest milimetara. Doktor koji je radio operaciju je rekao da nakon trideset godina svoje karijere se nikada nije susretao sa nečim ovakvim. Rekao je da je čuo da nešto ovako imaju samo psi ili mačke. Za njega je bila nepoznanica to da ovo može da se desi i ljudima. Za ove parazite se zna da voel da budu u vlažnom i da je to razlog što su oni dospjeli u oko.

Oglasi – Advertisement