Novo

Osjeti vam se obuća, evo kako da se riješite nepodnošljivog smrada: Stavite samo ovo u njih i nikad više nećete imati problema!

Bar smo jednom svi bili u situaciji kada nam se u omiljene patike uvuče smrad, a mi vam donosimo trik u ovom članku koji će ukloniti neprijatan miris.

U patikama noge se znoje, a bakterije koje se nakupe u unutrašnjosti uzrokuju miris koji nije ni malo ugodan, a kako bi se jednostavno riješili ovog problema, potrebno vam je samo da koristite pijesak za mačke.

U dvije čarape stavite šaku pijeska i zavežite čarape. Po jednu čarapu ubacite u svaku patiku i tako ostavite preko noći. Pijesak je odličan jer ima moć da upije vlagu i mirise. Za cipele smo navikli plaćati velike svote novca, tako da očekujemo i želimo da izgledaju dobro što je duže moguće. Iako se od skupih patika očekuje mnogo, znaju se desiti ovakve stvari.  Na svu sreću, postoje sjajni savjeti kako da očistite vaše patike da izgledaju kao nove.

Patike za trening

Ove patike nisu napravljene samo od tkanine već i od gumenih dijelova. Najbolja stvar za čišćenje te gume je vjerovali ili ne, sama guma. Ono što trebate uraditi jeste da uzmete običnu gumicu za brisanje i očistite sve što su gumeni dijelovi vaših cipela.

Čišćenje cipela od tkanine

Ukoliko su vaše cipele svijetlije boje, vrlo dobro znate kojom brzinom one mogu postati sive i prljave da im čak ni veš mašina ne može pomoći. U ovom slučaju, uzmite staru četkicu za zube, malo sode bikarbone, hidrogena i vode. Potrebno je da četkicu umočite u mješavinu i da je protrljate po cipelama. Ovaj postupak bi trebao odstraniti prljavštinu.

 

Oglasi – Advertisement