ORBAN DRHTI SAMO ISPRED OVE ŽENE:Evo kako izgleda supruga mađarskog premijera! (FOTO)

0

Viktor Orban je premijer Mađarske koji je mnogima u EU kost u grlu. Nakon što je diplomirao u Budimpešti pravo, postao je stipendista fondacije Soroš i osnovao je antikomunističku Federaciju mladih demokrata 1989. godine te se smatra prvim mađarskim premijerom koji nije bio član komunističkog sistema u sovjetskom dobu.

On je velike simpatije naroda stekao nakon što je održao govor na ponovnoj sahrani vođe mađarske revolucije Imrea Nagija jer je u njemu pozvao na slobodne demokratske izbore u Mađarskoj te povlačenje sovjetskih trupa iz ove zemlje. Vremenom je pokazao da je veliki nacioonalista i antiimigrant te je sam sebe proglasio zaštitnikom i Mađarske ali i EU od navodne invazije islamskih imigranata.

U svojoj dugoj vladavini a premijer je po četvrti put Orban je po mišljenju mnogih postao pravi autokrata i mnogim evropskim čelnicima ne odgovara njegovo ponašanje. Uvijek se bahato obraća u svojim govorima a u njegovoj rodnoj državi se priča kako ipak postoji jedna osoba pred kojom stoji mirno kao mali dječak a to je njegova supruga Aniko Levai koja je također  kao i on pravnica po struci.

Njih dvoje su se vjenčali 1986. godine i imaju petoro djece i tri unuke. Iako se o njegovom privatnom životu ne zna puno interesantna je činjenica da je on član kalvinističke mađarske reformisane crkve dok je njegova supruga ali i djeca rimokatolici što je mnogima znak da je ona ta koja upravlja njihovom porodicom. Od kada je Orban premijer Aniko se posvetila humanitarnom radu a u Loznici je opštoj bolnici lično donijela optiku za citoskopiju.