OPASNI ŠEIK JURIO BIVŠU ŽENU NA SAHRANI KRALJICE: Princeza pobegla glavom bez obzira u strahu za sopstveni život

0

Sahrana o kojoj cijeli svijet bruji desila se u ponedjeljak. Kraljica Elizabeta II sahranjena je, a njenu sahranu ispratio je cijeli svijet. Mnogo poznatih ljudi je bilo, a samim tim je bilo i dosta dešavanja koja su obilježila ovu sahranu. Pa da krenemo sa jednim od tih dešavanja. Naime, princeza Haja je prvi put došla u javnost, ali na malo lošiji način.

Njen suprug, šeik Mohamed Al Maktum je došao na sahranu kraljice Elizabete II iako nije bio pozvan. Haja bint Husein je uvijek izbjegavala javnost i sve vezano za nju još otkako je pobjegla od šeika Mohameda al Maktuma. Kada je pobjegla, od kraljice je tražila politički azil i razvod. Razlog tome je jer je uvidjela da nije baš sve uredno s njim, čim su i njegove dvije kćerke imale namjeru da pobjegnu od njega.

Princeza Haja je zbog toga prisustvovala sahrani kraljice u pratnji svog brata, princa Huseina bin Talaloma od Jordana. Njih dvoje prisustvovali su prepodnevnoj službi u kapeli Svetog Đorđa, ali na samom ukopu i glavnom događaju nisu bili prisutni. Poznato je da je jako loše završila svoj odnos sa bivšim suprugom Mohamedom al Maktumom, a on se nepozvan pojavio na sahrani.

Haja se uplašila da će joj se bivši suprug obratiti, tako da je izbjegla ovu neprijatnu situaciju i pobjegla. Poznato je da je kraljica Elizabeta II štitila princezu Haju, te je princeza imala namjeru da oda počast kraljici. S obzirom da je nepozvan šeik došao kod novog kralja Čarlsa III, Haja se zabrinula da li će imati istu zaštitu i od njega kao što je imala od njegove majke, odnosno kraljice.