Iako znamo biti zaista okrutni jedni prema drugima kao i prema svijetu oko sebe, ljudi su u dubini duše jako melanholična i dramatična bića. Mnogi od nas žele sretnu ljubav ali i sanjarimo o nekim ljubavnim tragedijama koje nas inspirišu još od drevnih vremena što je očito u pričama i djelima koje pričamo vijekovima.

Na estradi se ponekad desi neka veza koja nije toliko površna kao što to inače biva, a dosta ovih dubokih veza su formirane tokom Jugoslavije i danas su čak upamćene. Danas vam donosimo detalje iz neponovljive ljubavi glumca Zorana Radmilović i Dine Rutić, žene koju je ludo volio. Rođen je u Zaječaru 1933. godine a studij je završio u Beogradu, dok je Dina htjela da bude spisateljica i upisala je Filološki fakultet u Beogradu. Njen otac je bio slavni glumac Joža Rutić pa se tako i ona pojavila u svijetu glume i postala Radmilovićeva kolegica.

Glumili su zajedno 1966. godine u seriji “Provod” koju je režirao Momo Kapor i ona je nakon toga izjavila kako bi voljela opet glumiti s njim jer iznosi ono najbolje iz svojih kolega i kolegica, a Zoran je sebi govorio kako će Dinu jednog dana učiniti svojom ženom što je i ostvario.

Ovo je jedan od onih parova koji su živjeli skladno u sreći, smijehu i radosti čak i kad je bilo nekih neslaganja oko pogleda na život. Kćerka Ana im je krunisala brak i živote novom radošću davne 1974. godine, a ako želite znati više o ovom nezaboravnom paru, kliknite na link ovdje.

Preporučujemo