On zarađuje milione, bahati se na sve strane dok NJEGOV BRAT jedva sastavlja kraj sa krajem: OVO JE ČOLIN BRAT, svi ga znate (FOTO)

0

U našem regionu živi jako mnogo inteligentnih i talentovanih ljudi, do te mjere da je teško zamisliti da i dalje sebi stvaramo probleme po pitanju nacionalnosti i vjere. Ovi talenti su svoj vrhunac doživjeli za vrijeme postojanja Jugoslavije koja je bila progresivna država i u kojoj ste se lako mogli baviti bilo čime.

Danas je jako teško i skupo započeti muzičku karijeru – valja kupiti instrumente, kompjuter, softver, platiti studijsko snimanje i mnogo toga. Dosta starijih pjevača nije imalo ovih problema kao današnje generacije jer im je sve bilo pruženo, a jedan od talenata koji je baš uspio u takvoj državi je Zdravko Čolić. Čola, kako ga svi zovu od milja, je jedan od najvećih pop pjevača s naših prostora i svako je čuo barem jednu njegovu pjesmu u toku svog života. Ovaj bosanskohercegovački pjevač je promjenio mnogo žanrova i stilova, i opet je nekako slavan i dan danas u starosti.

Živi dugi niz godina u Beogradu i veoma je privatna osoba, ali često nastupa svuda i još uvijek je izvanredan vokalista i zna napraviti atmosferu na koncertu. To je samo dokaz da stara škola zna šta radi kad je u pitanju muziciranje, ali da li ste znali da on ima i brata?

Njegov brat je mlađi i zove se Dragan. Čola ga nije spominjao previše u javnosti pa malo ko zna za njega, ali Dragan je zapravo uspješan ugostitelj u Beogradu gdje drži ćevabdžinicu u kojoj specijaliziraju u pravljenju sarajevskog hadžijskog ćevapa, a na slici pogledajte koliko liči na Zdravka.