Iako današnje balkanske estradne zvijezde žive kao bubrezi u loju, a sve manje pokušavaju da imaju pozitivan imidž, da poboljšaju živote svojih sugrađana i sve manje nude kvalitet i talenat, nekadašnje zvijezde su morale da se trudom i kvalitetom izbore za svoju poziciju i današnje poštovanje koje uživaju već godinama.

Jugoslovenski kritičari i publika su bili znatno načitaniji i osvješteniji nego je to danas slučaj, pa su se glumci, muzičari, pisci i ostali morali boriti svim silama da naprave nešto kvalitetno. Dosta ih je odraslo u teškim periodima za tu državu pa su stoga bili siromašni i napravili su nešto od sebe. Od svih uspješnih glumaca, jedan od najistaknutijih je sigurno sprski glumac Miki Manojlović koji publike pozorišta i bioskopa zabavlja cijeli svoj život. Iako je danas slavan i živi imućnije, život je započeo u teškom siromaštvu i morao se zaista potruditi na Akademiji i u pozorištu da se istakne.

Njegovi su roditelji htjeli imati šestoro djece, ali je njegova majka provela dvije godine u koritu nakon što se zarazila tuberkulozom. Mikija je stoga pazila francuska babica koja je gledala da i dalje bude fino obučen i pristojan, a on je cijele dane provodio glumeći u pozorištu u svom djetinjstvu.

Roditelji su za njega htjeli da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se on ipak pronašao na Akademiji gdje je bio jedan od boljih studenata i kasnije je izgradio vrhunsku glumačku karijeru kojom bi se svako ponosio na njegovom mjestu. Ako ste ljubitelj Mikija Manojlovića i želite znati više, onda kliknite ovdje.

Preporučujemo