ON JE ĐURIN SIN IZ PRVOG BRAKA I PRAVI JE ŠMEKER- Oprobao se u glumi, ali je ipak najbolji U OVOM POSLU- NIJE BAŠ NA TATU (FOTO)

0

Jedan od najpoznatijih glumaca i komičara, ali režisera u našoj regiji je svakako Branko Đurić Đuro, koji je veoma omiljen kao komičar na području cijele bivše Jugoslavije. On je svoju karijeru započeo u Sarajevu, u tada kultnoj predstavi Audicija, a bio je i član originalne postave poznate serije Top lista nadrealista.

Igrao je u velikom broju filmova, a nekoliko njih je i režirao, a zna se i da ima svoj bend Bombaj Štampu  sa kojim nastupa širom regije. On je već godinama u braku sa koleginicom iz Slovenije, također glumicom i pjevačicom Tanjom Ribič. Njih dvoje u svom braku imaju i dvije kćerke, a malo ko zna da je Đuro prije Tanje bio u braku, i da iz tog braka ima sina koji se zove Filip

Filip danas ima 28. godina i kako se saznaje, veliki je zaljubljenik u fotografiju, a nije mu strana ni ljubav prema glumi, pa se i na tom polju okušao, pa je sa samo jedanaest godina igrao u slovenačkom filmu “Na planincah”. Ipak, ljubav prema fotografiji je bila mnogo jača, pa se nakon ovoga filma Filip nije više okušavao u glumi.

Da je Filip veoma talentovan za umjetnost govori i ova činjenica da se on bavi i pisanjem tekstova, pa je tako za poznatu pjevačicu Maju Šebenik Sheby pisao rime za pesmu “Kul je”.

Inače, Filip je odrastao u Sarajevu sa svojom majkom i Đurinom prvom ženom Nevenom Đurić, a prije nekoliko godina se preselio u Ljubljanu, a tu je i upisao studije fotografije U Ljubljani živi sa ocem, maćehom Tanjom Ribič i sestrama Zalom i Elom.

 

Preporučujemo