Showbizz

Oglasila se kćerka Mustafe Nadarevića: Otkrila važnu vijest, evo u kakvom je stanju njen otac: “Tata je…”

Već par dana se spominje ime najveće glumačke ličnosti Mustafe Nadarevića koji vodi bitku za život nakon što mu je dijagnosticirana zloćudna bolest pluća.

Javnosti o ovoj teškoj situaciji se obratila njegova kćerka Nana koja je rekla sljedeće:- Tata je dobro, radi. Ni sada sa svojom pričom o bolesti ne bi izlazio u javnost da nije u pitanju nacionalna kampanja o važnosti odlaska na preglede. Naravno da sam ga podržala u toj njegovoj odluci, kao što i ostale članove porodice podržavam u njihovima – saopštila je Nana Nadarević za ”Slobodnu Dalmaciju”.


Mustafa Nadarević je prije nekoliko dana otkrio da boluje od raka pluća.
– Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest – rekao je Nadarević.

Mustafa se pridružio Nacionalnom programu ranog otkrivanja karcinoma pluća, s koji Hrvatska uskoro kreće u provedbu te je saopštio veliku važnost stalnih pregleda kod ljekara.
– Meni je doktor još kao malom djetetu bio “jao”, od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu – rekao je, između ostalog, 77-godišnji glumac koji je rodom iz Banje Luke te dodao: “Mogu svima poručiti da se ne plaše doktora.”

Mustafa Nadarević je rođen 2. maja 1943. u Banja Luci.
Nakon završene gimnazije u Rijeci, diplomirao je na Akademiji za kazališnu umjetnost u Zagrebu.
Svoju pozorišnu karijeru je započeo u Zagrebačkom teatru mladih.
Živeći u Zagrebu postao je jedan od najvećih kritičara Tuđmanovog režima.

Oglasi – Advertisement