Oglas na srpskom jeziku usred GRČKE šokirao turiste! – Ne mogu da veruju šta na banderi piše! (FOTO)

0

U današnje vrijeme kapitalizma i utrke za zaradom, svako pokušava na svakakve načine da zaradi novac i obogati se. Međutim, ono što je mnogima fokus je više da prežive i za sebe stvore neki relativno lagodan život, ali to postaje sve teže i teže u ovakvom sistemu koji je nepravedan.

Neki spadaju na to da će uraditi bilo šta da zarade i to često bude ili žalosno ili urnebesno, a mi danas s vama dijelimo oglas u Grčkoj koji je nasmijao cijeli Balkan. Svi znamo da se zadnjih godina Srbija i Grčka paze i da dosta ljudi iz Srbije ljetuje u Grčkoj. Ta turistička destinacija je sve popularnija i za druge državljane južnoslavenskih zemalja koji sve više i više dolaze u tu državu zbog njihovih čuvenih plaža i ugostiteljstva. Jedan Facebook korisnik je postavio fotografiju oglasa zaljepljenog selotejpom i ispisanog crnim markerom na banderi u grčkom gradu Platomonasu gdje ima dosta srpskih turista.

Čini se da je osoba s ovih prostora odlučila da pronađe određenu vrstu opreme, a na oglasu je naveo svoje podatke kao i to da traži motokultivator, traktor i kazan za rakiju. Mnogi su se ovome nasmijali jer se takvi oglasi često viđaju samo u južnoslavenskim zemljama.

Da li posrijedi samo šala ili zaista pokušaj da se sklopi poslovna prilika sa nekim južnoslavenskim turistom koji ljetuje u Grčkoj je i dalje upitno, ali je jasno da je ovo jako smiješno i vrlo brzo je postalo hit širom društvenih mreža na Balkanu i još dugo će se dijeliti.