Činjenica je da danas živimo u turobnim i sivim vremenima gdje su mnogi postali apatični i slabo se smiju onako istinski. Životi na Balkanu su nam daleko od idealnih i konstantno nas pljačkaju sa visokih pozicija, dok su prethodne generacije u Jugoslaviji živjele puno bolje, sretnije i prosperitetnije nego mi.

Muzika, filmovi, predstave, knjige i razne forme umjetnosti su bile visokokvalitetne i dosta ih je odražavalo odličan humor Jugoslovena. Jedna grupa muzičara koji su se bavili komedijom kroz muziku su Sedmorica mladih. Ovi su velikani muzike i komedije nasmijavali Jugoslovene preko 33 godine i oborili Guinessov rekord, a Tito ih je obožavao. Jedan od istaknutih članova Sedmorice mladih je bio Jova Radovanović čiji su nos i osmijeh bili veoma upečatljivi. Zajedno sa svojim kolegama je često svirao upravo kod Tita i uživali su veliku popularnost diljem bivše države. Ono što se ne zna o njemu je to da je odrastao u neimaštini.

Rođen na periferiji Beograda, Jovu su sa troje braće i sestara odgojili otac koji je stalno radio i majka koja ih je stalno pazila. Uprkos svemu, uvijek je bio nasmijan, veseo i ciljao da postigne svoje snove. Otkrio je da su meso jeli samo jednom sedmično i tad se slavilo.

Njegov komšija ga je znatno pogurao tako što mu je nabavio klarinet kad je bio mlađi i to mu je omogućilo da se bavi muzikom i da izraste u velikana muzičke i komičarske scene tadašnje Jugoslavije. Ukoliko želite saznati još nešto o Jovi Radovanoviću i njegovom životu kliknite ovdje.

Preporučujemo