Odrasla u sirotištu, udala se sa 15 godina: Ovo je poslednji snimak MERLIN MONRO pre nego što je izvršila SAMOUBISTVO, TUGA! (FOTO)

0

 Iako je u svijetu na filmskoj sceni tokom godina i decenija bio veliki broj uspješnih lijepih i zgodnih glumica nikada nijedna od njih vjerovatno neće dostići slavu kakvu je imala Merlin Monro koja je i danas iako je od njene smrti prošlo skoro 60 godina za mukarce ideal ženske ljepote.

Merlin je rođena u Los Anđelesu 1926. godine i njeno pravo ime je bilo Norma Džin Mortenson i imala je jako teško djetinjstvo. Majka joj je ubrzo nakon njenog rođenja smještena u bolnicu za mentalno oboljele a otac je ostavio i svoje djetinjstvo i tinejdžerske dane je provela u sirotištima. Kada je imala 16 godina saznala je da se njen otac nije prezivao Mortenson pa je uzela majčino djevojačko prezime Bejker.

Da bi pobjegla iz sirotišta udala se samo 15 dana nakon svog 16-og rođendana za radnika u fabrici aviona Džejmsa Doertija. Kada je bila na vrhuincu svoje karijere smatrali su je najljepšom ženom na svijetu a njena smrt je i danas za mnoge misterija. Sve se desilo 5. avgusta 1962. godine kada je u svojoj 36-oj godini pronađena mrtva u svojoj hotelskoj sobi a smrt je prema zvaničnom izvještaju nastupila jer je Merlin popila veliku dozu lijekova i tako sama sebi oduzela život.

U njenom životu je bilo puno muškaraca  a njaviše se i danas špekuliše o vezi sa tadašnjim predsjednikom SAD-a Džonom Kenedijem kojem je na prosalavi rođendana otpjevala čuvenu pjesmu. Njih dvoje su se upoznali dok je Merlin bila u braku sa Džoom Dimađom  a Kenedi je tek bio jedan od kandiidata za ulazak u Senat. Ostatak pročitajte ovdje.