ODLUČILA JE NAPOKON OTKRITI SVOJU TAJNU: Ako poslušate JEDAN SAVET paradajz u vašoj bašti će nicati kao lud i biće PREUKUSAN!

0

Sitruacija u svijetu nije nimalo jednostavna i sve veći brooj ljudi se boji da će nastupiti nestašica namirnica i glad pa se svi koji imaju komadić zemlje odlučuju da posade povrće da bi imali dovoljno za svoju porodicu. Dolazi nam proljeće i polako je vrijeme da se bašte pripremaju za sadnju a mi vam danas donosimo jedan trik koji će vam pomoći da imate rod paradajza u izobilju a pored toga će on biti i jako ukusan.

Iako postoji mnogo faktora koji utču na rast i razvoj ze sazrijevanje paradajza jedna gospođa kojoj svi u komšiluku zavide na plodovima u njenoj bašti je otkrila kako svake godine ima bogat urod. Ono što je po njoj najvažnije je da ga ona uzgaja na potpuno prirodan način koji je i najzdraviji. Ono što je najosnovnije kod kupnje sjemena paradajza je da se dobro kod prodavača raspitate o vrsti paradajza koju uzimate i da li je potrebno da ga sadite u bašti ili je moguće da ga uzgajate i na balkonu.

Ono što je jako bitno je da se paradajzu obezbjedi cirkulacija vazduha i zato je potrebno da odaberete mjesto koje je prozračno i svijetlo. Najidealnije bi bilo da ga posadite na mjestu koje dnevno ima bar deset sunčanih sati a između biljaka ostavite dovoljan razmak. Kada kupujete rasadu obratite pažnju da ona ima razgranatu stabljiku i lijepu zelenu boju a posebno obratite pažnju na njihov korijen kao i grane jer što ih više ima to će i urod biti bogatiji.

Paradajz je potrebno saditi u dva intervala a drugu turu sadite tri sedmice nakon sađenja prve a razlog za ovo je da imate plodove tokom cijelog ljeta ali i zbog vremenskih neprilika koje se mogu desiti. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo