ODLIČNA UČENICA (14) IZBOLA NOŽEM NASTAVNICU MATEMATIKE!- SRBIJA U ŠOKU: Mislilo se da ju je napala bez povoda, ali je ISPLIVAO MOTIV?!

0

U Selevcu kod Smederevske Palanke, desio se jedan veoma uznemiravajući događaj,a  radi se o tome da je učenica osmog razreda, B. Ž. (14) ubola je nastavnicu O. R. (42) nožem u glavu u hodniku OŠ “Đorđe Jovanović” kako se piše u mnogim medijima Srbije. Srećom , povrede koje je dobila nastavnica nisu bile tako teške, te se radi samo o posjekotinama, a li joj je ipak u bolnici ukazana pomoć, a nakon toga je upućena na kućno liječenje. Navodno u hodniku za vrijeme napada nije bilo  nikoga, i nema svjedoka, te je navodno učenica napala nastavnicu s leđa, posjekla je nastavnicu po glavi, a nakon toga pobjegla iz škole i otišla kući

Veoma brzo policija ju je našla kod kuće kao i nož sa kojim je napala nastavnicu. Svi mještani su u nevjerici jer se radi o djevojčici koja je odlična učenica, koja ima sve petice i koja nikada nije napravila niti jedan problem. Novnari su pokušali da stupe u kontakt sa direktoricom škole, ali ova nije bila raspoložena za davanje izjava.Mještani Selevca kao i svi zaposleni u školi su svi šokirani ovim događajem, jedan od mještana je novinarima rekao i ovo:

“Djevojčica je izuzetan đak, kandidat za učenika generacije, potiče iz dobre porodice. Dijete je koje ne pravi probleme. Njeni roditelji rade također u prosvjeti, otac je nastavnik likovnog u istoj školi, a majka defektolog, ali u drugoj školi. Jednostavno nam je to svima nepojmljivo” . Istraga je već pokrenuta u tužilaštvu, te se krenulo u uobičajenu proceduru kada su u pitanju maloljetnici .O svemu su obaviješteni i nadležna Školska uprava i Centar za socijalni rad i prosvjetna inspekcija. Novinari su i saznali da će učenica biti upućena i na tretman, kao i na ispitivanje na Kliniku za  neuropsihijatriju za djecu i omladinu.

Preporučujemo