Zdravlje

OBRATITE PAŽNJU! Da li imate OVE bele naslage na jeziku? Doktori upozoravaju, OVO je opasno stanje koje pogađa i muškarce i žene(FOTO)

Kada vam je jezik zdrav, to jeste vaše tijelo je zdravo, onda boja vašeg jezika mora da bude svjetlo roza boje, bez ikakvih svjetlih tonova ili primjesa. Ako se naslage primjete onda je vrlo moguće da ste puno konzumiralo mliječnih proizvoda, pa je dovoljno da samo operete jezik četkicom za zube. 

Jezik mora da bude malo vlažan, nikada ne smije biti suh, ako jeste onda imate najvjerovatnije i zdravstveni problem. Ako imate bijele mrlje po jeziku, onda je to jasan znak da imate malu gljivičnu infekciju, koju biste jako brzo trebali početi riješavati. Također može biti i od konzumacije duhanskih proizvoda i eventualnu pojavu raka, što nije nikako dobro po vas.

Bijeli tragovi na jeziku obično nisu opasni, dovoljna je kvalitetna oralna higijena, ali da ne rizikujete javite se doktoru da bi spriječili eventualnu pojavu bilo kakve bolesti u vašemu tijelu. Kupite četkicu za zube koja ima nabore i tak očistite jezik.

Oglasi – Advertisement