Showbizz

O ženi Đorđa Balađevića se malo zna: Kao beba je bila na ulici, a onda postala reperezentativka Jugoslavije: Evo ko je ona, njena ljepota će vas očarati!

Supruga Đorđa Balaševića, Olivera Balašević je nedavno dosšjela u samo središte interesovanja javnosti zbog objave romana “Planeta dvorište”.

Njime je dokazala da pored brojnih drugih talenata, ona posjeduje i onaj koji je potreban za vješto igranje sa riječima, po kome je njen suprug Đorđe prepoznatljiv.

Olivera je otkrila, na stranicama pomenute knjige, da je kao beba sa majkom i bratom stanovala nekoliko dana na klupi ispred novosadske Gradske kuće.

– Kad su me uputili u srpsku Maticu kako bih dobila dozvolu za štampu svog romana bila sam tako ponosna na sebe. Predala sam tekst i izašla sa mislima: “Bože, sada su svi pod istim krovom, sa mnogo značajnijim piscima, odnosno njihovim junacima. Tamo je moja teta-Anuška, čika-Kači, Đusika i Ivica, a najprijee moja majka i moj brat.” Prije svega zbog one klupe, koje se ne sjećam, ali su mi o njoj uvijek pričali – izjavila je na promociji Olivera.

– Mislim da bi mama bila jako ponosna da je mogla da vidi tu istu bebu iz njenog naručja koja je savladala onih nekoliko stepenika na ulazu u Gradsku kuću, a onda i nešto više njih do evo ove sale, gdje uživam u toploj atmosferi i dobrodošlici svih vas. Bila bi presretna što su mi pružili priliku da ispričam nešto što se desilo u našem životu – dodala je autorica koja je svojevremeno bila jugoslovenska reprezentativka u gimnastici i nesuđena učesnica “Olimpijskih igara” u Moskvi davne 1980. godine.

Olivera je na kraju konferencije podijelila jako dirljivu anegdotu kako ju je majka naučila da “pomjera planine”, misleći na planinu od uglja koju su njih dvije zajedno “pomjerile” ispred kuće jednog sugrađanina akko bi zaradile nešto novca.

Oglasi – Advertisement