Novo

Novi pravilnik o VOZAČKIM DOZVOLAMA ostavio sve vozače U STANJU BIJESA – Kad vidite o čemu je riječ ŠOKIRAT ĆETE SE

Kao što možete vidjeti u naslovu, poenta je u tome što bi se mogao objaviti nacrt koji uopće nije dobar za finansije pojedinih ljudi, naročito onih iz srednje ili ispod srednje klase.

Naime, odluka se odnosi na poskupljenje polaganja vozačkih ispita.

Autoškole su komentirale i novi pravilnik, te se izjasnile da će ovo biti pravi pravcati šok za sve buduće kandidate koji budu htjeli da polažu vozački ispit, ako se usvoji novi nacrt. To bi se moglo dogoditi sljedeće godine, jer usvajanje još traje. Osim toga, saznali smo cijene koje bi mogle varirati ako kandidati polože vozački ispit iz prvog pokušaja.

Kada je riječ o vozačkim ispitima za B kategoriju, cijena bi mogla biti oko 1.600 KM, što je velika promjena u odnosu na cijenu koja je bila aktuelna prije. Naime, kao što vjerovatno znate, cijena kategorije A do sada je bila 300 KM, ali prema novim nacrtima, cijena kategorije A mogla bi skočiti i do 700 KM. Policija je komentirala i ovaj pravilnik te istakla kako im se to uopće ne sviđa jer će to samo dodatno povećati broj motornih vozila.

Vozačka dozvola

Niko nije oduševljen ovom novom odlukom o kojoj se sada uveliko već raspravlja. Svi se nadamo da neće na kraju biti usvojen ovaj novi nacrt, te da će se vozački ispit polagati i plaćati kao i do sada. Šta će se zapravo dogoditi ostaje za vidjeti. Koji je vaš komentar na ovo? Da li vi imate položen vozački ispit ili da li pak planirate uskoro i sami da polažete?

DIGITALIZACIJA NA DJELU! Pogledajte kako će vam država olakšati ...

Oglasi – Advertisement