NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE: Žrtvovaću sve trofeje ako budem primoran na vakcinu! – Navijači neutešni, komentari pljušte! (FOTO)

0

Najbolji teniser na svijetu Novak Đoković je u januaru mjesecu proživio pravu agoniju kada je otputovao u Australiju da brani titulu na prvom grend slemu u sezoni. Iako je imao vizu i medicinsko izuzeće, tamošnje vlasti su to poništile i stavile ga u imigracioni pritvor a nakon jedanaest dana je došlo i do epiloga koji je svima poznat, a to je da je Nole deportovan i vraćen u Srbiju a trofej je osvojio Rafael Nadal koji tako sada jedini ima 21 titulu.

 

Novak se nije oglašavao o ovom pitanju a sada je odlučio da iznese svoju stranu priče i u intervjuu koji je dao za BBC je rekao da je deportovan ne zato što je nevakcinisan niti zato što se u prijavi za vizu potkrala greška nego zao što je ministar za imigracije Australije Aleks Hok smatrao da je Novak prijetnja jer bi kao nevakcinisana osoba mogao negativno da utiče na stav tamošnjih građana sa čime se on apsolutno ne slaže.

Novak je u intervjuu istakao kako nije protiv vakcine i kako je kao dijete vakcinisan ali podržava slobodu izbora pojedinca da sam odluči šta unosi u svoje tijelo. Novinar ga je pitao da li bi zbog svog stava bio spreman da žrtvuje učešće na grend slemovima koji slijede kao što je Rolan Garos i Vimbldon  i Novak je odgovorio da jeste i da je to cijena koju je spreman da plati ali i da je otvorenog uma kada je u pitanju vakcina.

Ova njegova izjava je razočarala njegove fanove koji žele da ga vide na velikim takmičenjima i da osvoji još velikih trofeja.