Vijesti

NOVA JEDNOKRATNA POMOĆ! Vučić sinoć objavio ODLIČNE vesti: EVO kome stižu pare na račun

Svi se sjećamo maja mjeseca kada su svi punoljetni državljani iz Srbije dobili jednokratnu pomoć u iznosu od 100 eura. Nakon toga bilo je još par tura finansijske pomoći, ali uglavnom mikro preduzećima, kao i djelatnostima koje nisu nikako radile za vrijeme pandemije korona virusa. 

Aleksandar Vučić je jutros obradovao sve penzionere na jutarnjem programu Prve TV, kada je rekao da od januara slijedi povećanje penzije po švicarskom sistemu. “Gledaćemo opet da obradujemo penzionere. Pitate odakle nam pare? Pa iz moćne i stabilne srpske privrede, koja cvate u posljednjih 6 mjeseci”, rekao je Aleksandar Vučić. 

“Svi oni koji su imali penzije 20.000 dinara 2012 godine, danas imaju oko 28.000 hiljada što je odličan porast, ne zaboravite ni onih 100 eura koje smo dijelili prije samo par mjeseci. Ako uspijemo dići minimalac na 32.000 dinara, to će biti odlično za najstariju populaciju”, istakao je Aleksandar Vučić. On je također napomenuo da se situacija itekako popravila u svim mogućim sektorima. 

Oglasi – Advertisement