Savjeti Zdravlje

Nosite grudnjak dok spavate? Dame, ovo vam niko nije rekao: Evo šta se tada događa!

Mnogi se pitaju da li je ženama potreban grudnjak kada idu na spavanje, i traže odgovor.
Mišljenja kako žena tako i stručnjaka na ovu temu su različita.

Dok jedan dio žena smatra kako ne nosanjem grudnjaka mogu smanjiti mogućnost raka druge misle kako sa nosanjem gurdnjaka će pomoći u borbi protiv opuštenosti grudi.
Ne postoji znanstveni dokaz u tome da li će nošenje grudnjaka pomoći u borbi protiv opuštenosti grudi.


”Nošenje grudnjaka u krevetu može biti udobno dok spavate, ali ne pomažu u zaštiti protiv opuštanja grudi. Grudnjak nije vremenski stroj”, izjavila je Angelica Kavouni, koja je estetski hirurg.

Smatra se da se grudnjak u krevetu može nositi ukoliko ne predstavlja problem i da se žena koja ga nosi može naspavati u njemu.
Ali ukoliko vam smeta možete ga skinuti jer naučno dokazano to neće učiniti vaše grudi drugačije oblikovanim.
“Nema dokaza da spavanje u brushalteru utiče na zdralje, ni pozitivno ni negativno” – rekla je doktorka Amber Gat, a nedavnom studijom nije pronađena veza između rizika za oboljevanje od raka i nošenja grudnjaka.


“Rizik je bio veoma sličan, bez obzira na to koliko su sati dnevno žene nosile grudnjak, kao ni da li su imali žicu, puš ap umetke ili od kada su počele da nose brushalter prvi put” – saopštio je naučnik uključen u studiju, Lu Čen.
Prednost nošenja grudnjaka u krevetu ne postoji jer vam grudi zbog toga neće biti čvrste i oblikovane.

Promjene koje se dešavaju na grudima poput kojih su opuštanje se dešavaju samo iz razloga starenja, trudnoće i dojenja a ne zbog nosanja brushaltera.

Oglasi – Advertisement