Savjeti Zdravlje

Noge su mi danima bila otečene, nisam mogla ni da hodam: Onda sam počela piti ovo: Napitak koji me spasio, preporodila sam se!

Peršun je prije svega biljka, a onda začin koji je izuzetno ukusan i može se koristiti na razne načine. Poznato je da peršun štiti od raznih bolesti.

A između ostalog peršun može pomoći i kada je u pitanju edem ili otok zglobova i nogu.

Pitate se šta je Edem?

Termin “edem” se odnosi na zadržavnje tečnosti u tijelu. Nekada se možete susreti sa “normalnim” otkom koji se javlja ako na prijemer na poslu cijeli dan provedete stojeći ili sjedeći ili u toku trudnoće.

Međutim, periferni edem, koji se ogleda u oticanju nogu i zglobova, može da signalizuje na bubrege i srčane insuficijencije, bolest jetre ili određene lijekove koji mogu rezultirati zadržavanje tečnosti.

Peršun je poznat prirodni lijek i on pomaže tijelu da se otarasi viška soli i vode iz organizma.

2002. godine objavljena je studija koja je pružila značajne dokaze za korištenje peršuna kao moćnog lijeka. On je izrazito bogat kalijumum.

Pored toga, peršun je snažan antioksidans i bogat je vitaminom C i A, dobar je izvot folne kiseline, koja je jedna od najboljih namirnica i nutrijenata koji štite od opake i najteže bolesti.

Recep za otok je slijedeći:

Doktor Džon R. Kristofer predlaže da se dnedno popije najmanje dva litra jakog čaja od peršuna, a doza se može povećavati na šolju čaja svakog sata.

Kada pravite čaj, koristite svježe svijetlo zeleno lišće, i to zajedno sa korijenima i sjemenom. Otkinite lišće i korijenje, te potom napunite jednu četvrtinu šolje peršuna. Prelijte šolju ključalom vodom i neka tako odstoji pet do sedam minuta. Kada odstoji procijedite čaj. Preporučuje se korištenje meda i limuna za poboljšanje ukusa.

Oglasi – Advertisement