NJIHOVOJ LJUBAVI NIŠTA NIJE MOGLO DA STANE NA PUT: Ovako su se voleli Milorad Pavić i Jasmina Mihajlović!

0

O privatnom životu slavnog književnika Milorada Pavića čije je najpoznatije djelo Hazarski rečnik se jako malo zna a njegovca supruga koja je od njega mlađa 31 godinu je njihov stan pretvorila u legat u kojem povremeno turistima i čitaocima koji dođu priča o detaljima iz njihovih života.

Jasmina Mihajlović koja je također književnica je jako zaposlena i često je na kongresima i univerzitetima širom svijeta na kojima drži i predavanja a trenutno pregovara i sa holivudskim producentima o snimanju filma po knjizi njenog supruga. Ona je sa Pavićem bila u braku 17 godina a još uvijek se sjeća njihovog prvog susreta.

Ona je bila student a tema njenog diplomskog rada su bile priče Milorada Pavića i ona je trebala neke konsultacije sa njim. Kada je napokon skupila hrabrost da a anazove i objasni o čemu s eradi on je pitao zašto je baš njegove priče uzela za diplomski a ona mu je odgovorila da voli njegovu prozu. Sljedeći dan su se našli u njegovom kabinetu i tako je počelo njihovo poznanstvo koje je preraslo u saradnju.

Jasmina se udala i dobila dijete i radila je na različitim radnim mjestima ali je bila opsjednuta piscem i bili su u kontaktu sljedećih pet godina. Iako su privlačili jedno drugo znali su da ne mogu da budu zajedno jer su oboje imali porodice. Ipak jedne noći je njihova strast buknula i on je zaprosio a ona nije mogla da pristane jer je imala imuža i malo dijete staro 4 godine. Miloradova djeca su već bili odrasli ljudi. Ipak ljubav je bila jača i oni su odlučili da se razvedu od svojih partnera i počnu zajednički život. Ostatak pročitajte ovdje.