“Njemu to jednostavno NE IDE…” Jelena Đoković nikad oštrije o Novaku kao ocu, zar je baš takav?! (FOTO)

0

Od svih ljudi s naših prostora koji su se proslavili u svijetu, nekako se i dan danas najviše pažnje daje srpskom teniseru Novaku Đokoviću, prvaku svijeta. Prošlo je više od decenije kako se prvi put popeo na sami vrh unatoč zapadnoj publici koja ga ne prihvata jer je s ovih prostora.

Njegova najveća podrška je njegova supruga Jelena Đoković koja je visokoobrazovana i uspješna kad je u pitanju biznis, ali je mnogi krive za to što je Đoković postao vegan i okrenuo se nekom modernijem načinu života. Bilo kako bilo, Jelena i djeca Stefan i Tara su Đokoviću cijeli svijet. U ispovijesti je otkrila da je Novak sjajan otac, ali da nema toliko vremena da se u potpunosti posveti. Pored treninga, mečeva i turnira, on kod kuće sjedi i gleda YouTube snimke mečeva i analizira greške, prednosti, nedostatke i prati šta ko od njegovih suparnika radi da bude uvijek spreman.

Jelena kaže da njih dvoje nemaju isti mentalni sklop jer je on uvijek htio biti voljen i u centru pažnje, a ona da bude uspješna iz sijenke. Zato su odlučili da ne vode djecu na svaki meč i svaki turnir i da ih puste da formiraju neki svoj svijet.

Sad se češće druže s prijateljima i manje putuju sa roditeljima, a često prebace kanal kad je Đoković na televiziji kako bi malo predahnuli od očeve slave. Istina, cijela porodica Đokovića je podređena tom svjetskom uspjehu Novaka, ali djeci se daje prilika da odluče da li žele biti dio toga ili graditi sebe.