Nisu svi kao Olja Balašević: Da je živ, Šaban bi se rasplakao da vidi šta su danas učinile Goca, Ilda i Sanela (FOTO)

0

Kada je prošle godine u februaru mjesecu preminuo po mnogima najpoznatiji pjesnik i tvorac balada na ovim prostorima Đorđe Balađšević njegovi fanovi širom bivše države su se opraštali od njega uz suze i njjegove pjesme. Međutim u posljednje vrijeme je jako teško bilo gdje čuti neku od njegovih numera jer je njegova udovica zabranila skoro svako izvođenje i puštanje Đoletovih hitova što su joj njegovi obožavaoci jako zamjerili.

S druge strane porodica pokojnog pjevača Šabana Šaulića odnosno njegova supruga Goca i kćerke Ilda i Sanela su stigle u Šabac i bile su prisutne na konferenciji kada je donesena odluka da se u ovom gradu podigne još jedno spomen obilježje na pokojnog pjevača. U njegovom rodnom gradu će naime biti podignut spomenik na njegov rođendan 6. septembra a informaciju je medijima i javnosti prenio gradonačelnik Aleksandar Pajić.

Za izradu Šabanovog spomenika su zaduženi vajari Zoran Ivanović i Dobrota Bogdan a prisutnim novinarima su se obratile i supruga i kćerke pokojnog pjevača. One su rekle kako su ganute ovim potezom i da veliku zahvalnost duguju gradonačelniku i opštinskoj vlasti ali i kumu Milenku Kostiću kao i Auto Čačku koji su pomogli u realizaciji ove ideje.

Spomenik će biti smješten na mjestu gdje se nekada nalazila autobuska stanica i sa koje je nekada davno u mladosti Šaban krenuo sa namjerom u veliki grad i osvojio publiku. Ilda je rekla kako je ponosna što je njen otac dobio priznanje koje je zaslužio od svog rodnog grada i kako zna da bi i on danas bio sretan.

Preporučujemo