Nikola Simić je ŽIVOT PROVEO U LAŽI! Pokojni glumac otkrio je istinu koju je saznao pred SMRT rođenog brata! (FOTO)

0

Jedan od najpozantijih srpskih glumaca starije generacije je Nikola Simić koji je ostvario veliki broj uloga ali ga mnogi najviše pamte po ulozi iz filma Tesna koža. On je bio briljantan komičar a malo ko zna da se i nejgov stariji brat Slavko bavio glumom i da je on i glavni krivac što je Nikola uplovio u glumačke vode.

Sam Nikola je jednom prilikom ispričao za medije kako je upravo deset godina stariji Slavko na neki način odlučio o njegovoj profesiji. Naime Nikola je u nižim razredima gimnazije  imao veliki talenat za slikanje i želio je da upiše u srednju umjetničku školu. Odlučio je da polaže prijemni u Novom Sadu gdje je tada živio njegov brat koji je radio kao profesor glume a on je bio taj i koji mu je javio da nije prošao na prijemnom.

Nakon te vijesti Nikola odlučuje da upiše Akademiju za glumu i završava je te  tokom godina postaje jedan od najcjenjenijih i najpoznatijih glumaca u državi. Nikola je ispričao i kako je tek pred smrt svog brata saznao pravu istinu jer mu je Slavko iznebuha rekao kako ga je pozdravila neka žena kojoj je bilo jako žao što nije išao u umjetničku školi posebno zato što je bio položio prijemni ispit.

Nikola je shvatio da mu je brat prije mnogo godina slagao ali ga nije ništa želio pitati o tome jer je shvatao njegove razloge. On je smatrao da je Slavko želio da nastavi da živi sam u Novom Sadu i da ima svoju slobodu a Nikola bi mu bio samo smetnja. Inače Slavko je pored toga što je bio glumac volio i da piše i objavio je svoje razgovore sa Ivom Andrićem.