NIKO NEMA LUĐU PRIČU OD MICE TROFRTALJKE:Sa nastupa iznosila džakove para,pevala Titu, goste pištoljem terala iz kafane!

0

Iako u svijetu narodnjaka i turbofolka danas postoje svakakve upitne ličnosti, niko ne može nadjačati reputaciju koju je za sobom ostavila Milica Ostojić, svima poznatija kao Mica Trofrtaljka. Ova pjevačica je za svoje vrijeme bila slavna po humorističnim nastupima, a ona tvrdi da je su je mnogi smatrali seks simbolom.

Pjevala je čak i u Njemačkoj, Francuskoj i Austriji te tvrdi da su je mnogi htjeli fotografisati za pornografske časopise i nudili oko 2.000 dinara što je u to vrijeme bilo mnogo. Udala se sa sedamnaest godina za muža Radosava kojeg je prethodno vidjela samo tri puta u svom životu. Od malih nogu je bila lukava i izbjegavala je školu na dovitljive načine. Otac je nakon majčine smrti doveo maćehu alkoholičarku koju je zbog pića često tukao pred Milicom i to je nju na neki način i oblikovalo kao osobu. Imala je mnoge hitove i danas je mnogi slušaju i pamte.

Čak je impresionirala i Josipa Broza Tita kad je pjevala uživo pred njim i Jovankom Broz u Domu sindikata. Tito je tražio da mu pjeva pjesmu “Niška banja” i ona je neprimjereno plesala pred njim i cijelom publikom. Kasnije se ostvarila kao glumica u “Miris poljskog cvijeća” i “Lepa sela lepo gore”. Jednom je čak mladića istjerala iz kafane s pištoljem

Kritičari i mnogi drugi su smatrali da su njene pjesme šund, dok je ona smatrala da su te pjesme o svakodnevnim stvarima i sasvim normalne. Patila je od demencije u starosti i umrla je u sedamdeset i sedmoj godini 2017. godine.