NIKADA OBJAVLJENA PESMA ŠABANA ŠAULIĆA: Sada je sve ISPLIVALO JAVNO, stihovi će vam ISKIDATI DUŠU! (VIDEO)

0

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić iza sebe je ostavio brojne pjesme kroz koje će zauvijek da živi. Preminuo je 17. februara 2019. godine, a neki ljudi ni dan danas ne mogu da prihvate da više nije tu s nama. Kada se vraćao s nastupa iz Njemačke, poginuo je u saobraćajnoj nesreći.

Sudar se desio između njihovog auta i automobila marke Mazda gdje je vozač bio pod uticajem alkohola i pri tome nije imao vozačku dozvolu. Vozač je tada imao 34 godine i sa svojom mazdom je udario u auto u kojem je bio Šaban. Udario je vozilo tolikom snagom da su se oba auta doslovno uništila, a Šaban je još u bolnici ostao bez života. Pored Šabana, u ovoj nesreći je stradao i njegov saradnik i dugogodišnji prijatelj Mirsad Kerić.

Javnost je ostala šokirana i potresena ovim saznanjem, da Šabana više nema. Na drustvenim mrežama je sada objavljen video snimak u kojem se može čuti jedna od Šabanovih pjesama koje nikada nisu izbačene. Mnogi kažu da je ova pjesma još jedna u nizu njegovih pjesama koja dovodi do suza i do najdubljih emocija. Većina njegovih pjesama i jeste takva, puna emocije da bi i kamen zaplakao.

I za Šabana ostala je naravno i njegova porodica koju čine njegova supruga Gordana sa troje djece Ilda Šaulić, Mihajlo Šaulić i Sanela Šaulić. Šabanov rođendan bio je 6. septembra i baš na taj dan ove godine njegovo rodno mjesto Šabac pokazalo je bistu posvećenu Šabanu i to na mjestu odakle je on krenuo s namjerom u veliki grad. Video pjesme možete vidjeti ovdje.