NEVIĐENA PREVARA ŠOKIRALA SRBIJU: Čovek danima za 200 dinara iznosio kilograme mesa iz radnje, dok nije otkriveno kako mulja!

0

U našoj regiji se već jako dugo živi na rubu egzistencije i mnogo ljudi se odlučuje da šansu za bolji život potraži u zapadnim zemlama. Neki su prisiljeni i da kradu da bi se prehranili a jedna kasirka iz Niša je za medije ispričala slučaj koji je sve šokirao i objasnila je kako je jedna mušterija danima potkradala radnju u kojoj je radila.

Naime skoro svaki dan je u radnji na kraju radnog vremena bio manjak mesa i svi su prvo pomislili da ih potkrada mesar ali su nakon što su pregledali snimke nadzorne kamere shvatili da nisu u pravu. Naime pošto je svaki dan nedostajalo nekoliko kilograma mesa šefovi su rekli uposlenicima da dobro prate sve mušterije koje dođu u radnju.

Nekoliko dana kasnije su uhvatili lopova i to upravo na njenoj kasi. Ona je naime uzela da otkuca kilogram buta ali je primjetila da je meso znatno teže. Kada je otvorila kesu vidjela je da se u njoj pored buta nalazi još jedna kesa sa drugom vrstom mesa. Kada je pitala mušteriju šta se dešava on je odgovorio da se to sigurno mesar zabunio.

Oni nisu imali nikakav dokaz i on je tada platio račun i otišao. Nakon što su pregledali snimke shvatili su da je on dolazio svaki dan i imao je uigranu šemu. Na mesnici je uvijek uzimao nekoliko vrasta mesa a kada bi se odmakao stavio bi sve u jednu kesu sa jednom cijenom a pošto je na kasi uvijek gužva kasirke ni ne primjećuju težinu nego samo kucaju barkod. Ovaj čovjek je na ovaj način svaki dan krao dvije do tri kile mesa.

Preporučujemo