NENAD PERIŠ OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA SA MATEJEVOM MAJKOM: Sreo se sa bivšom suprugom, OVO ga je prvo pitala, tuga… (FOTO)

0

Uskoro će se navršiti tri mjeseca od kako je nestao Matej Periš mladić iz Splita koji je sa svojim prijateljima došao na doček Nove godine u Beograd. On je iz još uvijek nepoznatih razloga napusito klub Gotik bez jakne i jedno vrijeme trčao okolnim ulicama a zadnji put su ga nadzorne kamere snimile kako silazi do rijeke Save nakon čega mu se gubi svaki trag.

Njegov otac Nenad je stigao u glavni grad Srbije čim je saznao za Matejev nestanak i bio je u Beogradu do prije nekoliko dana kada je odlučio da se vrati kući u Split. Rekao je da mora pokušati da nastavi sa životom i on i njegova porodica ali i da je svjestan da nikada više ništa neće biti isto te da mu je srce ostalo u Beogradu.

Po povratku u Split se sreo i sa bivšom suprugom Matejevom majkom koja ga je prvo pitala kako je on. Nenad je istakao kao je njoj najgore ali da pokušava da nađe utjehu u molitvi. Njih dvoje su šetali i on joj je ispričao sve što je saznao ali i da nije uspio da nađe njihovo dijete.

Nenad je rekao i da su ga njegove kćerke, Matejeve polusestre isto pitale kako je kada su ga vidjele, a on svima  odgovara da nije bitan on nego Matej i da neće biti dobro dok god ne bude znao šta se desilo sa njegovim sinom. Nenad smatra da ono što je on uradio bi uradio i svaki drugi roditelj na svijetu a prošao je kroz pravi pakao i dan danas ne prođe ni minuta a da ne pomisli gdje je Matej i šta se desilo sa njim.

Preporučujemo