NENAD PERIŠ NAPUSTIO BEOGRAD: “NISAM MOGAO VIŠE DA IZDRŽIM”: Otac nestalog Mateja otišao u Split, a onda sreo jednu ženu..

0

Slučaj nestanka Mateja Periša iz Splita koji se desio prije dva i po mjeseca je još uvijek neriješen a cijela regija se digla na noge u potrazi za bilo kakvim informacijama o njemu i svi su se molili da se on pronađe živ i vrati svojoj porodici ali se to na žalost još uvijek nije desilo.

Njegov otac Nenad Periš je stigao u glavni grad Srbije čim je saznao da mu je sin nestao i cijelo vrijeme je bio u Beogradu a sada je stigla vijest da se ipak vratio kući u Split iako je govorio da neće otići bez Mateja. On je za medije rekao da je morao da se vrati kući jer mu je u Splitu porodica, kćerke i da će pokušati da nastavi sa životom ali i da on nije više onaj stari Nenad nego je danas potpuno drugi čovjek.

On je rekao kako je njegovo srce ostalo u Beogradu sa njegovim sinom i kako će se opet tamo vratiti. I dalje je kontaktu sa beogradskom policijom za koju je opet istakao kao su svoj posao odradili profesionalno i kako su uradili sve što je bilo u nejihovojoj moći da pronađu Mateja ali da novih informacija nema. Nenad je rekao kako više nije mogao da izdrži neizvjesnost u Beogradu i morao je da se vrati svojoj kući.

On je dan proveo sa svojim kolegama u Higijenskom i kako je rekao suze su svima navirale jer su njegove kolege bile uz njega cijelo vrijeme. Rekao je i kako mu i u Splitu prilaze ljudi koje ne poznaje i daju mu podršku. Jedna žena mu je prišla i rekla da istraje u traženju svog sina a drugi koji ga gledaju kad prolazi njima samo klimne glavom kao i u Beogradu jer osjeća podršku koju mu upućuju.

Preporučujemo