NE MOŽE DA PRESTANE DA PLAČE- Mima Karadžić evocirao svoje uspomene u vezi Mire Furlan- POKAZAO FOTOGRAFIJU KAOJA KIDA DUŠU (FOTO)

0

Mnogi su ostali šokirani sa viješću da je poznata glumica sa ovih prostora i nekada velika zvijezda jugoslovenskog filma preminula u svojoj 65. godini nakon teške bolesti, a na iznenađenje mnogih, saznalo se da je preminula od bolesti zapadnog Nila, tj. da ju je zarazio jedan komarac i da se nakon toga sve iskomplikovalo. Za miru se zna da je bila ikona glumišta u vrijeme bivše Jugoslavije, te da je iza sebe ostavila neka velika ostvarenja kako u pozorištu, ali najviše na filmu, a radila je i na televiziji

Glumica Mira Furlan umrla je u 65. godini, a mnoge njene kolege iz cijele regije su se sa veoma emotivnim riječima, fotografijama i snimkama putem društvenih mreža oprostili od ove velike glumice, a jedan od njih je i poznati glumac Mima Karadžić, koji se ovim riječima oprostio od Mire: ” Jučer je umrla Mira Furlan. Imao sam ogromno zadovoljstvo da zajedno snimimo jedan od naših najvećih filmova “Lepota poroka” u režiji Živka Nikolića. To su bili moji filmski prvjenci, imao sam s kim i biti i opstati. Mira je bila divna, sjajna… sretan sam što sam je znao i plačem što je više nema” – napisao je Mima Karadžić na Instagramu.

Podsjećanja radi, Mira Furlan je rođena u Zagrebu, 1955. godine a u tom gradu je završila i osnovnu školu, a zatim i gimnaziju. Nakon toga je upisala Akademiju koju je diplomirala sa svojih 22. godine. Posljednjih nekoliko decenija je najviše živjela u SAD gdje je također napravila mnoge zapažene uloge,a  jedna od najpoznatijih je u naučnofantastičnoj seriji ”Babilon 5”, kao i u hit seriji ”Lost”

 

Preporučujemo