NE BISTE VEROVALI KOLIKO KLIMA UREĐAJI ZAISTA TROŠE Električar otkrio kako da mesečno UŠTEDIMO I DO 3.000 DINARA NA RAČUNIMA!

0

Energenti su danas velika tema o kojoj cijeli svijet raspravlja i brine. Još od industrijske revolucije, ljudi crpe sve više i više resursa planete Zemlje i tako je pustoše i dovode do klimatskih promjena. S druge strane, određene države uslovljavaju druge svojim resursima, kao što je slučaj između EU i Rusije.

Kako sada ima sve manje goriva po pristupačnoj cijeni, mnoge države se okreću ekološki prijateljskim mjerama poput prelaska na bicikl za transport unutar gradova, korištenje solarnih panela za prikupljanje solarne energije i mnogi se nadaju mnogo usavršenijim oblicima nuklearne energije. Naši prostori, nažalost kao i uvijek, kaskaju za ostalima. Automobili se voze i po jako malim gradovima, zagađuje se neprestano i privatnici dižu cijene goriva kako im je volja. U ovom članku vam donosimo način da uštedite kad je u pitanju klima uređaj, jer je to danas sve više prisutno u našim domaćinstvima, ali troši dosta energije svaki mjesec.

Stručnjak Zlatko Dišić otkriva da se može uštediti čak dvadeset i pet eura mjesečno ako se pređe na inverter klime koje su jeftiniji i bolji način rashlađivanja doma. Preporučuje da se što prije zamjene i recikliraju stari klima uređaji, a da se još uštedi, predlaže uvođenje solarnih panela koji su sve pristupačniji i kod nas.

Otkrio je da i toplotne pumpe dodatno pomažu uštedi, a objasnio je sve na jednostavan način. Kaže da je Srbija uvela diferencijalno brojilo, što znači da sva energija koju proizvedu naši solarni paneli ide u distributivnu mrežu i onda nam je dostupna kad god zatreba.