NAŠEG GLUMCA DRUG UNIŠTIO ZA CEO ŽIVOT: Ona mu je UMRLA TRUDNA u rukama!

0

Srpski poznati glumac Borivoje Kandić rođen je 1961. godine u Bosni i Hercegovini u Mostaru. Sin poznatog glumca Miloša Kandića je naravno i sam osjetio ljubav prema glumi, te je krenuo očevim stopama. Borivoje je, nažalost, preminuo u 59. godini života 7. decembra  2020. godine i ova vijest je mnoge pogodila.

Tada su u javnost počele dolaziti razne informacije o životu Borivoja Kandića, pa po svemu sudeći može se zaključiti da mu život nije bio baš najjednostavniji. On je ostao upamćen po ulozi Vuka Karadžića u istoimenom filmu, pa su mu nakon ove uloge svi predviđali ogromnu karijeru i uspjeh u budućnosti. Tokom života prošao je kroz razne brodolome, ali je ipak nakon 30 godina od slave zbog filma Vuka Karadžića, preživljavao tako što bi čistio kafanu koja se nalazi na Zelenom vencu.

Upravo u toj kafani, Borivoje je proveo svoje zadnje dane. Otkrio je da zapravo čišćenjem pomaže svom drugu koji mu isplaćuje to što počisti u manjoj mjeri. Dođe prije 8 sati ujutro, počisti i sredi šta ima, te nastavi dalje sa svojim životom. Otkrio je jednom prilikom da je njega majka izdržavala, te da je živio od njene penzije. Otkako se razveo od svoje supruge, živio je sam sa psom.

Tokom odrastanja radio je razne poslove, jedno vrijeme bio je dostavljač hrane, zatim je radio kao pomoćnik geometra, pa je bio asistent keramičaru i moleru i mnogo toga. Živio je u Bosni sa svojom suprugom sve do trenutka kada je, prema njegovim riječima, ona otišla sa Italijanom, a on nastavio da pati za njom. Otkrio je da je ljubav njegovog života bila Ana Prenk i da su se trebali vjenčati, ali je ona preminula u njegovom krilu dok je bila u drugom stanju.