NAŠ POZNATI GLUMAC SE OBESIO: Heroin mu je došao GLAVE, STRAVIČNA TRAGEDIJA koja je potresla SRBIJU! (VIDEO)

0

U bivšoj Jugoslaviji smo imali razvijenu kinematografiju i dosta dobrih i kvalitetnih filmova a u osamdesetim se pojavio i režiser Emir Kusturica koji je snimio Dom za vješanje koji je bio nešto potpuno novo i drugačije.

U filmu je glavnu ulogu Perhana glumio Davor Dujmović i ona mu je obilježila život. On je imao samo 18 godina kada je dobio ovu ulogu a pet godina poslije toga je proglašen i za najboljeg evropskog glumca. Interesantno je da Davor nikada nije imao glumačkih aspiracija a kao dijete je išao u nižu muzičku školu u Sarajevu i uvijek bi  po povratku kući navratio kod svog oca koji je imao štand na sarajevskoj pijaci Markale.

Tada bi ga otac odveo na sok u obližnji restoran a tu ga je prvi put i vidio Kiusturica koji je došao na ručak sa svojim asistentom. Emir je pitao Davorovog oca da li bi dozvolio da njegov sin dođe na audiciju za film Dom za vješanje i nakon što je on dao svoju dozvolu ispostavilo se da je uloga kao krojena za Davora.

Nakon velikog uspjeha koji je film doživio i van granica tadašnje države mnogi su  čuli za Dujmovića a neki su ga poredili i sa Dastinom Hofmanom po veličini njegovog talenta. Kada je bio na vrhuncu slave Davor je počeo da koristi narkotike i krenula je njegova borba sa ovisnosti i iako je nekoliko puta odlazio i na liječenje i rehabilitaciju uvijek bi se ponovo vratio drogi. U jednoj izjavi za medije je rekao da ono što donosi heroin ne bi poželio ni najgorem neprijatelju. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo