NAPUSTIO NAS JE PRVI ČOVEK RUSIJE! Vest, upravo objavljena, SVET U SUZAMA…(FOTO)

0

Ovaj vikend članak započinjemo vestima iz Rusije, u kojoj se nije ništa posebno dešavalo u poslednjih par meseci. Sbve dok je na vlasti i dok je predsednik ove zemlje Vladimir Putin, apsolutno se ništa ne može i neće dešavati bez njegove dozvole. Verujemo da svi znate da je kada je bila najveća pandemija korona virusa u svetu, u Rusiji je ubedljivo bio naajmanji broj zaraženih. 

To pre svega mogu zahvaliti ovom čoveku, koji je odmah zatvorio cvelu zemlju još u januaru, tako da nije bilo šanse da virus na bilo koji način uđe u ovou zemlju. Kasnije su se pokazali i kao jak oaktivni po pitanju pronalaska i pravljenju vakccine, a prvi su isporučili za neka svetska tržišta vakcinu koju su skromno nazvali “Sputnjik 5”, po svom prvom svemirskom brodu kojeg su lansirali u orbitu. 

Sada a pro po toga, jedna vest koja je rastužila sve ljubitelje svemirskih letova i svemira uopšte, a to je da je preminuo prvi čovek koji je kročio u svemir, a da je iz ove zemlje, a to je njihov popularni astronaut Aleksej Leonov. On je naime imao samo 31 godinu kada je proveo u orbiti punih 12 minuta. 

Radio je u astro centru Jurij Gagarin, a penizonisao se 1991 godine. Za svoga života napisao je i nekoliko knjiga o samom svemiru, a odlikovan je i od starne Vladimira Putina. 

Preporučujemo