Savjeti

Nanijela sam ovu smjesu na bore i one su nestale: Uz samo 3 sastojka bit ćete zadovoljni vašim dekolteom i vratom!

S vremenom naša koža gubi elastičnost, s borama se borimo ali ih ne možemo potpuno ukloniti, međutim, možemo ih smanjiti uz pomoć prirodnih sredstava koji vraćaju elastičnost koži.

Ovaj postupak je jako jednostavan, a sve što vam je potrebno je disciplina, jer morate ovo da redovno koristite. Pokušajte izbjeći masno i prženo meso, šećer i industrijski obrađene namirnice, jer ti akumulirani toksini mnogo narušavaju izgled kože i zdravlje tijela u cjelini. Osim toga, za hidrataciju se preporučuje upotreba dovoljne količine vode i prirodnih sokova.

U ovom članku pronaći ćete poseban recept za uklanjanje bora na grudima i vratu. Ovo je jednostavna maska od samo tri sastojka koja će vašoj koži vratiti elastičnost. Potrebno je da ovu masku nanosite jednom sedmično, a to je dovoljno da za kratko vrijeme vidite transformaciju. Ovo je zbog toga što žumance ima različite hranjive sastojke i nevjerovatna antioksidativna svojstva krastavca a i kokosovog ulja.

Sastojci koji su vam potrebni su slijedeći:

– jedan krastavac, svjež ili zamrznut

– jedno žumance i

– jedna kašičica kokosovog ulja

Priprema je slijedeća:

Krastavac je potrebno oguliti izrezati i staviti u blender. Nakon toga ga izmiješajte zajedno sa jajetom i kašikom kokosovog ulja. Miješajte sve dok ne dobijete pastu. Prije nanošenja očistite kožu, a zatim smjesu nanesite na očišćenju kožu lica, dekoltea, vrata i ruku. Ostavite da pasta djeluje pola sata, a nakon tog vremena isperite hladnom vodom.

Vodite računa da ovu pastu koristite redovno kako bi imali učinkovite rezultate. Nemojte izostaviti jednu sedmicu jer onda usporavate proces. Nakon mjesec dana vidjet ćete prve rezultate.

Oglasi – Advertisement