Novo

Nakon prve menstruacije, biće prodana za 50 ovaca: Da Ivan nije došao, sve bi se završilo tragično!

Ova priča je pomalo šokantana a radi se o momku koji dolazi iz Rusije, njegovo ime je Vidovin Ivan i on je odlučio snimiti dokumenatrac o jednoj maloj djevojčici koju su njeni roditelji obavezni prodati za pedeset ovaca kada ona napuni jedanaest godina odnosno kada dobije svoju prvu menstruaciju.

On govori kako je zajedno sa svojom filskom ekipom jedan duži vremenski period proveo u pustinji na granici između Izraela i Palestine, tu je upoznao i Arefata beudina koji je živio u okolini doline Wadi Kelt zajedno sa svojom porodicom.
On ih je vodio ali se ponašao kao dio tima sve vrijeme.


Kada ih je doveo pokazao im je svoju djecu radi potreba snimanja i pokazao im je najbolja mjesta na kojima mogz snimati divlje životinje, a Ivan se svakodnevno sve više upoznavao i prijateljio sa njihovom porodicom.
Arafat je imao dvije supruge i sa njima troje djece.
Njegov najstariji sine je imao tek deset godina, a srednji je imao tri, dok je djevojčica sa imenom Zukura imala pet godina i ona u prisustvu kamera redovno veselo pozirala.


Ivan je došao do saznanja da je njen otac trgovao svoju kćerku za ovce i da će je prodati kada napuni jedanaest godina odnosno kada dobije svoju prvu menstruaciju.
Odlučio je da je pedeset ovaca dovoljno poštena cijena za njegovu kćer i da se može udati za muškarca koji je mnogo stariji od nje.

Nakon malo vremena provedenog u braku ona će morati ostati trudna jer tako nalažu njihovi običaji, a svoj protekli život će morati provesti bez roditelja iako je mnogo mlada.

Oglasi – Advertisement