NAJMOĆNIJI POLITIČKI BRAK U ISTORIJI: Ona ga vinula u zvezde, on je poslao na LOBOTOMIJU kad mu je ugrozila vlast!(FOTO)

0

Ona je vjerovatno najpopularnija žena u Argentini ikad a pozata je i u cijelom svijetu posebno nakon što je po njoj snimljen film u kojem je glavnu ulogu imala Madona. Radi se o Eviti Peron čije je pravo ime bilo Marija Eva Duarte de Peron koja je u narodu prozvana Evita iz milošte.

Ona je bila prva supruga Huana Perona a za njegov uspjeh i položaj koji je stekao je uveliko i sama Evita bila zaslužna. Njen otac je bio zemljoposjednik uzgajao je stoku i on je prije nego je poečo da živi sa Evitinom majkom već imao suprugu i djecu sa njom. Eva je bila vanbračno dijete i nikada je otac nije priznao kao ni njenu braću i sestre a živjeli su u velikom siromaštvu.

Kada je njen otac Huan Duarte preminuo Evi i nejnoj porodici nisu dozvolili ni da prisustvuju njegovoj sahrani. Ona je još kao tinejdžerka odlučila da napusti svoj dom i odlazi u Buenos Aires u želji da postane glumica i istoričari se slažu da je verzija njenog života najpribližnija onoj koja je prikazana u mjuziklu Evita. Ona je iz svog zavičaja pobjegla sa Augustinom Magaldijem koji je bio plesač tanga a ona je vrlo brzo dobila posao i razne uloge u presdstavama i filmovima.

Čitava Argentina je Evitu prvo upoznala kao autoricu popularnog radio programa ali je ona imala puno veće ambicije. Kada je 1944. godie razoran zemljotres pogodio San Huan tadašnji pukovnik Huan Peron je angažovao vojsku da se pomogne ugroženim stanovnicima a pokušavao je pomoć za njih da prikupi na sve moguće načine pa je tako kontaktirao i Evu. Ostatak pročitajte

Preporučujemo