Novo Vijesti

Najmanje 50 mrtvih u glavnom gradu, eksplozija ravna ATOMSKOJ bombi! Sutra je DAN ŽALOSTI! (VIDEO)

Kasno jučer popodne je najmanje 27 osoba poginulo, dok je preko 2.700 ljudi teško povrijeđeno. Žestoka eksplozija desila se u Libanonu u glavnom gradu Bejrutu. Hassan Hamad, Libanonski ministar sigurnosti je to izjavio za njihove medije. Šef izraelske diplomatije Gabrijel Askehnazi je izjavio da je uzrok ove velike eksplozije za sada nepoznat.“Ovo je eksplozija ogromnih razmjera, svi oni koji su vidjeli snimak same nesreće, mogli su se uvjeriti da je to bilo nešto poput atomske bombe”, izjavio je on nakon posjete samoj bolnici. Iz jednog snimka koji je sve snimao sa okolnih brda, čak se mogla vidjeti i gljiva kao kada je pala atomska bomba na Hirošimu i Nagasaki. Eksplozija je nastala od amonijum nitrata, koji je bio uskladišten u luci.

Sada se mora provjeriti sa carinom, odakle dozvola za toliku količinu opasne materije da bude uskladištena u samoj luci. Hassan Diab libanski premijer je obećao da će neko odgovarati za ove stvari, jer je to skladište tu još od 2014 godine. Zeina Khodr novinarka Al Jazeere je došla do podatka da je ovaj materijal koji je oduzet još prije par godina bio usidren u luci, i bilo je jak opuno vremena da se on makne odatle. 

Lokalne tv stanice su izjavile kako su bolnice pretrpane, i kako povrijeđeni samo dolaze, svi kapaciteti su puni. Hassan Diab libanski premijer je proglasio dan žalosti u srijedu. Detonacija je bila toliko jaka da su kidani balkoni sa zgrada, a o staklu i crnom dimu ne bi trošili riječi. Sumnja se na požar u gradskoj luci, ali se još uvijek traži glavni razlog istog.

Oglasi – Advertisement