Nada Obrić progovorila o godinama borbe sa bolešću: “Tačno znam od čega sam se razbolela, OVO je bio okidač..”

0

Naša muzička scena je oduvijek bila šarolika i raznolika, a među najpopularnijim izdanjima su uvijek bila ona koja spadaju u rock, pop ili narodnjake. Narodnjaci danas najviše dominiraju i umiješali su se u svaki mogući moderni žanr od tehno muzike pa sve do trap i rn’b pjesama koje vladaju na Zapadu.

Međutim, dosta starih izvođača ovog žanra još je uveliko aktivno i dosta ih zarađuje masne pare na svirkama ili čak nekim novim pjesmama. Izgleda da je danas idealno vrijeme da se bavite narodnjacima ukoliko ste taj tip osobe i imate te vokalne ili instrumentalne mogućnosti kako biste to odradili dobro.

Jedna od pjevačica koja se mogla pohvaliti velikim uspjehom kao i sposobnošću da se bavi ovom muzikom je zasigurno Nada Obrić. Ona je imala pregršt hitova na svoju ruku, a čak je jednom prilikom snimila pjesmu s Plavim Orkestrom na njihovom kultnom prvom albumu koji je i danas klasik. Otkrila je nedavno za medije da se jako dugo borila s teškom bolešću i da je bilo upitno da li će preživjeti ili ne, ali je zahvaljujući podršci svoje porodice uspjela da se vrati na noge i izbori sa svim problemima te nastavi svoju karijeru koja traje već pola vijeka.

Smatra da je stres upravo taj okidač koji je doveo do njenih zdravstvenih problema kojih nikako da se riješi i preporučuje svim mlađim osobama da se ne sikiraju oko nebitnih stvari kako ne bi završili u bolničkoj postelji kao što je i ona mogla završiti prije nego se krenula oporavljati.