Savjeti

Na svoje grudi svaku noć stavlja listove kupusa: Mnogi su se pitali zašto to radi, dok nisu vidjeli rezultate!

Kupus je poznat kao ljekovito povrće, a stavljanje istog u grudnjak je stara metoda i praktikuje se već unazad stotinama godina.

Ali, pored toga kupus je od davnina poznat po ljekovitim osbinama, i to ne samo za grudi.

Kao namirnicu kupus možete koristiti u raznim jelima, možete ga kuhati, spremati kao salatu, ali danas tako nešto nije tema našeg članka.

Dakle, tema današnjeg članka je kako to kupus iskoristiti na drugi način u vanjskoj primjeni. Ovaj koristan trik koriste dadilje unazad stotinama godina. Svježi listovi kupusa ublažavaju bol i upalu. Takve liske se stavljaju direktno na grudi i tako se drže neko vrijeme.

Pored toga koristan je za slijedeće stvari:

– ukoliko imate određeni dio tijela koji vam otiče, najbolje je da koristite kupus. Taj otečeni dio umotat ćete listom od kupusa, te ćete prekriti folijom. Odmah sutra dan ćete primjetiti razliku.

– ako imate problem sa tiroidnom žlijezdom, to ćete lako riješiti. Slično je kao i kod otoka, stavite listove kupusa oko vrata, te potom umotajte folijom.

– ako patite od jake glavobolje, potrebno je da svježe listove od kupusa stavite na slijepočnice, a preko toga stavite kapu kako bi mogla držati kupus na pravom mjestu. Tako prespavajte, a ujutro skinite.

– ako imate jake nepodnošljive bolove u grudima, potrebno je da vaše grudi obmotate listovima kupusa, a onda preko toga navucite grudnjak.

– ukoliko imate astmu i probleme sa plućima, ono što se preporučuje jeste da listove kupusa stavite na to mjesto i da prekrijete folijom.

Oglasi – Advertisement