Novo

Na putu snimio bizaran video para u automobilu koji je išao 100 na sat: “Nisam mogao da vjerujem šta rade” (Video)

Na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako vozač i suvozač u autu Tesla spavaju tokom vožnje na autoputu i to brzinom od sto kilometara na sat.

– Bio sam u čudu kad sam ih vidio. Vozio sam pored njih, vozač je spavao spuštene glave, ruke mu nisu bile na volanu. Trubio sam im, ali nisu reagovali. Izgledali su kao da moraju da idu pravo u krevet – ispričao je Dakota Randal, koji par snimio i video objavio na Tviteru.

Poznato je da Teslina vozila imaju autopilot koji njima upravlja. Iz kompanije upozoravaju sve vozače koji imaju Tesala automobil da moraju biti budni tokom vožnje i da obavezno drže ruke na volanu. To što automobil ima autopilot  ne znači da vozač treba da ga ostavi bez kontrole, tako navode proizvođači.

Tesla je američka automoilističja firma koja ima sjedište u Palo Altu, savezna država Kalifornija koja proizvodi električne automobile.

Ova firma je osnovana 1. jula 2003. godine. Ime je dobila po znanstveniku Nikoli Tesli.

Automobili marke Tesla su jako pouzdani i praktični, ali ono što upozoravaju proizvođači je obavezno svjesno stanje iako ovi automobili imaju autopilot. Ne smije se spavati ni pod kojim razlogom za volanom, pa čak i suvozač treba biti budan.

Međutim, ovaj video dokazuje koliko su vozači Tesla autombila sigurni da bez ikakvih problema spavaju bez ruku na volanu, i suvozač pa čak i vozač. Ali, ukoliko ste vi jedan od vlasnika ovog automobila, poslušajte savjet proizvođača i nemojte se upuštati u ovakve situacije, držite ruke na volanu i budite svjesni da vozite.

https://www.youtube.com/watch?v=FwaBY7zQujs&feature=emb_title

Oglasi – Advertisement